Alın ve Kaş Estetiği

Alın ve Kaş Estetiği

Kaşlar, göz ve alınla birlikte  yüzün üst tarafını önemli estetik yapılarındandır. Bu nedenle kaşın yapısı, yüksekliği estetik görünümü güzelliği tamamlayan önemli unsurlardandır. Yapısal olarak kaşların düşüklüğü yada yaşlanma etkisiyle düşen kaşlar yüzün estetiğini olumsuz yönde etkiler.
 
Yerçekiminin etkisi, kötü beslenme, sigara kullanımı gibi yaşlanma dışı etkiler de zamanla alnın gevşemesine kırışıklıkların artmasına  ve kaşın düşmesine katkıda bulunur.  Bütün bu nedenler yüzün daha yaşlı görünmesine neden olur.   

UYARI : Bu site Bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Sağlık hizmeti vermemektedir. Sitede verilen bilgiler tanı ve tedavi alanında kullanılmamalıdır. Aksi durumdan doğacak tüm sorumluluk ziyaretçiye aittir. Bu siteyi ziyaret eden kişi bu uyarıları kabul etmiş sayılır.

Sıkça Sorulan Sorular

Alın germe işlemi 40 yaşı geçmiş, alında kırışıkları oturmuş, kişilere ugulanır. Elle kaşları yukarı kaldırdığımızda estetik görünüm düzeliyorsa kaş düşüklünden bahsedebiliriz. Kaş düşüklüğü yapısal da olabildiğinden genç hasta grubuna da uygulanabilir. Bazen hastalar üst göz kağında düşüklük ve fazlalık şikayeti ile başvurabilirler. Bu şikayetlerinin kaş düşüklüğünden kaynaklanıyorsa kaş kaldırma işlemi uygulamak gereklidir.

Hasta ameliyat öncesi değerlendirilir. Kaşın yeri normal ancak sadece kaşın dış kısmı mı kaldırılmak isteniyor, alında kırışıklık ve gevşekllik durumu varmı bunlar değerlendirilir. Sonra ameliyat planlanmasına geçilir. Örneğin kadınlarda kaşın dış kısmı alın kemiğinin üstüne göre hedeflenir. Erkek hastarda ise alın kemiği hizasına göre planlama yapılır. Hafif bir düşüklük var ise ameliyat istemiyorsa botoks gibi seçenekler değerlendirilir. Alın germe uygulanacaksa genel anestezi protokolü uygulanır. İple askı yada şakak germe işlemi yapılacaksa lokal anestezi ve sedasyon uygulanabilir.

Kaşlar hafif düşük, alın normalse ve hasta amelyat dışı bir çözüm istiyorsa botox enjeksyonu uygulaması yeterli olacaktır. Alın normal kaşların durumu düşük ve kalıcı bir işlem istiyorsa saçlı deriden küçük kesilerle girildikten sonra iple kaşlar yukarıya kaldırılarak asılır. Eğer göz etrafında derinleşen kaz ayakları varsa , kaşın dış tarafının kaldırılması isteniyor göz kapağına yığılmanın da giderilmesi gerekiyorsa şakak kaldırma (temporal lift) ameliyatı gerekir. Daha kalıcı bir yöntemdir ve şakak bölgesinde saçlı deriye yapılacak küçük kesilerle girilerek yapılır. Kaş düşükşüğüne alında yatay çizgilerde bir derinleşme veya gevşeklik durumu eşlik ediyorsa alın germe işlemi uygulamak gereklidir. Alın germe ameliyatı saçlı deriye yapılacak kesilerlre açık yapılabildiği gibi son zamanlarda endoskopik yöntemlerin gelişmesiyle küçük keslilerle de uygulanabilir. Son zamanlarda endoskopik alın germe işlem popüler hale gelmiştir.

Asma tekniği ile kaş kaldırma işlemi yapılmışsa hasta işlem sonrası evine gönderilebilir. Şakak germe yapılmışsa birkaç saat hastanede tutulduktan sonra taburcu edilebilir. Alın germe ameliyatı geçirmişse gözlem sonrası aynı gün içinde taburcu olup olmayacığına cerrah karar verecektir. Alın germe yapılan hastalarda ağrı görülebilir. Ağrı kesicilerle bu ağrılar kontrol altına alınacaktır. Hafif şişlik ve morlukların olması doğaldır. Bunlar birkaç gün içinde kaybolacaktır.

Yaşlanma süreci , yerçekimin olumsuz etkileri gibi olumuz etkillerin devamlılığı nedeniyle zamanla kaşlar bir miktar düşebilir. Ancak işlemler uzun dönem kalıcılığını devam ettirecektir.