Leke Tedavisi

Leke Tedavisi

Leke, cilt rengini veren melanin denilen  pigment maddesinin  vücudun belirli bölgelerinde cilt altında düzensiz kümelenmesi sonucu oluşur. Melanin pigmenti birikimine bağlı leke;
* Gebelik döneminde  yüzde gebelik maskesi (kloazma) olarak,
* Yaşla birlikte el sırtı,göğüs, boyun ve yüzde yaşlılık lekesi olarak,
* Güneşlenmeyle oluşan güneş yanıkları sonrası yüz ve dekolte cildinde güneş lekeleri tarzında,
* Deodorant ve parfüm uygulamaları sonrası koltuk altı, boyun gibi alanlarda,
* Lazer epilasyon  ya da ağda uygulanması sonrası kimyasallarla ve güneşle kontrolsüz temas sonrası
* Bazı sistemik hastalıklarda (böbrek ve diyabet vb.) ciltte bölge bölge renk değişikliği tarzında lekelenmeler meydana gelir.
Leke Tedavisi Basamakları
* Lekenin meydana geliş sebebi araştırılır. Örneğin damarsal yapıların lekeyi oluşturduğu bilinmektedir.  Yüzdeki kılcal damar artışları, rozase gibi sorunlar tedavi edilmezse tekrar lekeler gelecektir.  
* Ciltte oluşan akut deri hastalıkları kaşıntıya yol açan durumlar tedavi edilmelidir. 
* Leke tedavileri uzun  süren tedavilerdir. Bu nedenle hastaya sabırlı olunması tavsiye edilmelidir.
* Leke tedavisi sonrası gerekli bakımın ve korumanın yapılması gerekmektedir.
 
Leke Tedavisinde Kullanılan Yöntemler
* Leke mezoterapisi
* Q switch lazer
* Fraksyonel lazer
* Altın iğneli radyofrekans
* Cosmelan-Dermamelan depigmentasyon tedavisi
 
Leke oluşumunu engellemek için ne yapmalıyım?
Güneş koruyucu krem kullanımını  hayatınızın vazgeçilmez bir parçası haline getirmelisiniz. Güneş koruyucular sadece yaz ve gündüz  kullanılacak  ürünler değildir.  Gece gündüz yaz ve kış kulanmanız gerekmektedir.  Spot ışıklar gece elektrik lambaları televizyon ışını ultraviyole ışınları yaydığından güneş koruyucuları ihmal etmemeniz gerekmektedir. Ayrıca cildinizin nem dengesini korumanız oldukça önemlidir. Cildinizin en hassas yerleri olan yüz, dekolte ve el bölgenizin nemlendirilmesine ve bakımlarının yapılması  hem lekelenmeleri hem de o bölgelerin hızla yıpranmasını durduracaktır.
Deodorant, kolonya, ıslak mendil, bronzlaştırıcı gibi kozmetik  ürünler dikkatli kullanılmadığında lekelenmelere yol açabilir. Lazer epilasyon, ağda, peeling, lazer uygulamaları, cilt bakımları gibi estetik uygulamalar sonrası güneş koruyucuları dikkatlice kullanmak gerekmektedir. 
Hamilelikte hormonal değişikliklerden dolayı lekelenmelere açık olunduğundan güneşe çıkarken son derece dikkatli olunmalıdır.

UYARI : Bu site Bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Sağlık hizmeti vermemektedir. Sitede verilen bilgiler tanı ve tedavi alanında kullanılmamalıdır. Aksi durumdan doğacak tüm sorumluluk ziyaretçiye aittir. Bu siteyi ziyaret eden kişi bu uyarıları kabul etmiş sayılır.