Yüz Germe

Yüz Germe

Yaşlanmayla cildin diriliğini sağlayan yapılar bozulmaya başlar. Cilt dokusunda o diriliğini sağlayan en önemli yapı taşı kollajen denilen proteindir ki yaşlanmayla üretimi azalmaya başlar. Yerçekiminin etkisiyle de yüz ve boyun bölgesindeki deri sarkar, bollaşır ve kırışır. Yüzün mimik çizgileri, burun kenarından dudağa uzanan oluk derinleşir.  

Tüm bu olumsuz etkiyi gidermek, dah genç bir yüz görünümüne kavuşturmak için yüz germe ameliyatları yapılmaktadır. Bu ameliyatla, bollaşan deri fazlalıkları alınır, cilt gerginleştirilir, sarkan kısımlar toparlanır.

UYARI : Bu site Bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Sağlık hizmeti vermemektedir. Sitede verilen bilgiler tanı ve tedavi alanında kullanılmamalıdır. Aksi durumdan doğacak tüm sorumluluk ziyaretçiye aittir. Bu siteyi ziyaret eden kişi bu uyarıları kabul etmiş sayılır.

Sıkça Sorulan Sorular

Eğer belli bir yaşın üstünde iseniz, yüzünüz ve boynunuz sarkmaya başlamış ve kırışıklıklar oturmuşsa bu ameliyat için uygun bir adaysınız demektir. Cerrahi dışı tekrarlayıcı estetik işlemlerden kaçınan ve kalıcı sonuç hedefleyen hastalar için idealdir.

Eğer sigara içimi söz konusuysa ameliyattan önce en az 2 hafta öncesi bırakılması çok önemlidir. Bu çok iyi izah edilmeli ve hasta tarafından göz ardı edilmesinin önüne geçilmelidir. Aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçların da 1 hafta öncesinden kesilmesi gerekmektedir. Ameliyat öncesi yapılacak tahliller ve anestezi konsultasyonu sonrası olası riskler değerlendirilecek cerrah tarafından hastaya malıdır. Genel anestezi için gerekli açlık süresi geçildikten sonra operasyonun planlanması amacıyla çeşitli çizimler ve fotoğraf çekimleri yapılmalıdır.

Genel anesteziyle operasyon başlar. Kulağın ön sınır hattı saçlı cildin içine yada sınır hattı boyunca uzatılır. Yüz cildi ince kalınlıkta kaldırılır. Gerekirse boyun kısmına liposuction yapılabilir. Yüzden boyuna uzanan cildin altındaki kas sistemine toparlanır. Deri fazlalıkları alındıktan sonra izler kulağın arkasında kalacak şekilde ayarlanır ve ameliyat buna göre bitirilir. Ameliyatın ortalama süresi yaklaşık 3 saattir. Bu ameliyat endoskopik yöntemlede yapılabilir. Fazlalık derinin çıkartılmasına gerek duyulmayan vakalarda tercih edilebilir. Saçın içinden yapılacak küçük kesilerle kamera aracılığıyla deri altında ilerleyerek toparlama işlemleri yapılır.

Ameliyat sonrası ilk gün en sıkıntılı dönemdir. Ağrı olabilir ancak ağrı kesicilerle bu giderilebilir. En rahatsız edici his, gerginlik ve basınç hissidir. Birkaç gün içinde bu hisler kaybolacaktır. 1 gün sonra taburcu edilir ve aynı gün drenler alınır. 3 gün kalacak şekilde bandaj yapılır. İlk birkaç gün ödem ve hafif morluklar görülebilir. 1 hafta sonra dikişler alınır. İlk birkaç gün yarım duş alınmasına izin verilir. 4-5 gün sonra tam duş alınmasında bir sakınca yoktur. Ameliyattan sonra 1. aydan itibaren hafif sporlar, 2. aydan sonra ağır sporlar yapmaya başlanabilir.

Ameliyat sonrası şişlikler, morarmalar olabilir. En ciddi sıkıntı, oluşabilecek deri kayıplarıdır. Bu riskin oluşmaması için hastanın eğer içiyorsa 3 hafta öncesinden sigarayı bırakması çok önemlidir. Yüzün mimik kaslarını oynatan sinirlerin yaralanması da mümkündür. Bu nedenle deneyimli estetik cerrahların bu ameliyatı yapması tercih edilmelidir.

Operasyon sonrası izlerin büyük kısmı kulak arkasında olacakmış gibi ayarlanır. İzlerin bir kısmı kulak ön çizgisinden saça doğru ilerler. Kulak ön çizgisinde ki izler minimal olacağından kişiyi rahatsız etmez. 

Başarılı bir ameliyat sonrası sonuç kalıcı olacaktır. Ancak yaşlanma süreci ve yer çekiminin etkisi sonucu bu etkilere maruz kaldığımızdan zamanla sarma ve gevşeme olabilir. Bu yaşlanma belirtileri sonuç sizi tatmin edecek kadar uzun bir süre sonra gerçekleşir.